Bygningen markert med rød prikk er Pleieheimen for tuberkuløse som ble bygd og drevet av Røros Sanitetsforening i perioden 1905–18. Bygget ble deretter i noen år leid ut til boligformål. I 1924 leide kommunen bygget og flytta det kommunale sykehuset dit. Sykehuset flytta til nye lokaler i 1935. I 1936 kjøpte Alf Skancke gården og starta Norsk Skinnindustri i lokalene. Virksomheten ble senere flytta til 2. etasjen i Skanckesmia. I 1940 kjøpte Røros Tweed gården og starta sin tekstilfabrikk der. I lokalene ble det plass til spinneri og fargeri. Bedriften leide det tidligere hjelpefengslet på nabotomta av staten og etablerte veveri der. Bedriften trengte snart mer plass, og leide også lokaler i Øgle. I 1952 sto Tweedens nybygg klart, og all aktivitet ble flytta dit. Røros Dampvaskeri leide lokaler i bygget fra 1950 og var der til virksomheten ble nedlagt i 1955. I 1951 kjøpte firma Willy Jenssen & Co. gården og starta en stofftrykkbedrift. Virksomheten ble kortvarig pga. indre stridigheter i selskapet. I 1956 kjøpte Per Sjøvold gården, som senere har vært i familiens eie som bolig.
Den blå prikken markerer hjelpefengselet. Kommunen kjøpte gården i 1841 og tok den i bruk som hjelpefengsel. Arresten var i 2. etasje, mens arrestforvareren med familie bodde i 1. etasjen. I 1939 ble gården solgt til staten. Bygget ble i 1940 leid ut til Røros Tweed, og i 1951 ble det revet. I 1890-åra ble det bygd nytt arrestlokale i et tilbygg, dette er markert med gul prikk. Dette arrestlokalet var i bruk fram til 1990, de siste åra mest som fyllearrest. Familien Sjøvold kjøpte bygget, som nå nyttes som utleiebolig.
Den grønne prikken viser Ulrichgården. Per Sjøvold kjøpte gården i 1936, rev de gjenstående uthusbygningene og bygde nye lokaler til sin bedrift Røros Trevarefabrikk. Fabrikken holdt til her fram til 1990 da virksomheten flytta til Trespobygget i Gjøsvika. I de senere åra er lokalene leid ut til mange ulike aktiviteter.
(Foto: Narve Skarpmoen / Nasjonalbiblioteket)