Røros Kobberverk har ikke kunnet eksistere uten å ta i bruk områdene rundt Røros. Etter hvert som skogen (energien) ble hogd ut i nærheten av Røros, ble stadig større områder benytta av Kobberverket. Det var mer rasjonelt å frakte malmen dit skogen og kølmilene var enn å frakte kullet til Røros. I første omgang har utmarksgruppa i RMH konsentrert sitt arbeid i området rundt Femunden. I Nordvika er det en rekke kulturminner etter Kobberverkets historie og senere fløterhistorie. Gruppa har stått for oppbyggingen av spillflåten som er plassert helt i nordenden av Nordvika like ved tømmerrenna.

Videre arbeider gruppa med å stoppe forfallet av brygge og slippanlegget like syd for gården Nordvika. Kulturminnene i Nordvika er dokumentert gjennom en artikkel i Fjell-Folk. Det samme er malmtransporten fra gruvene til Femundshytten.

 

 

 

 

Gruppa har også i samarbeid med Statskog foretatt enkelte  vedlikeholdsoppgaver ved de åpne buene i Femundsmarka, slik som f.eks. rydding av kratt på Muggsjølivollen, fjerning av jord langs veggene og vask av Furubakken ved Langsjøen. Gruppa har også påtatt seg ansvar for å befare og vedlikeholde natur- og kulturstien i Møllmannsdalen. Dette gir noe inntekter til RMH.

 

 

 

 

 

 

Dugnadsgjengen på bildet er fra venstre Arnfinn Ryen, Ole Ragnar Langen, Ragnar Løkken, Odd Langen, Roar Dille og Arne Krohn.

Utmarksgruppa er en forlenger av bugruppa som tidligere har laget heftene Stor-Hans og Buer i Femundsmarka.

Utmarksgruppa består av Ole Ragnar Langen Odd Langen, Roar Dille, Ragnar Løkken, Knut Wolden, Arne Krohn og Hans Kristian Floor.

Kontaktperson: ole.langen@roros.net